Ελαφόνησος
+30 27340 61297
+30 697 7263222, +30 697 9335206
info@selinopetra.gr

Παραλιες

Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες της που αποτελούν πόλο έλξης. Οι χρυσαφένιες παραλίες του με τους κέδρους και τα γαλαζοπράσινα νερά σας υπόσχονται αξέχαστες διακοπές. Ενδείκνυνται για παραθερισμό οικογενειών με μικρά παιδιά, γιατί οι παραλίες είναι αμμώδεις και ρηχές.Στη νότια πλευρά του νησιού στην περιοχή της Λεύκης βρίσκεται η διεθνώς φημισμένη παραλία του Σίμου. Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου διαθέτει αμμουδιά με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της που φτάνουν σχεδόν τα 10 μ. ύψος. Το δάσος με τα θαλασόκεδρα απλώνεται σε μεγάλη έκταση και ενώνει τις δύο παραλίες.

Στη ίδια περιοχή, στη Λεύκη, λίγο ανατολικότερα του Σίμου και απέναντι από το Κάβο Μαλιά, βρίσκεται ο όρμος της Λεύκης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία που συνδυάζει τη λεύκη άμμο με τα βράχια, νερά με πλούσιο βυθό και πανέμορφες σμαραγδένιες αποχρώσεις.

Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί και απέναντι από τις ακτές της Μάνης, βρίσκεται η παραλία της Παναγίας. Πρόκειται για μεγάλη αμμώδη παραλία με βαθιά καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της υπάρχουν σπάνιοι αμμόλοφοι και δάσος από θαλασσόκεδρα.

Την όμορφη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο κοιτά από ψηλά ο ναός της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας.

Στο Κάτω νησί, στην παραλία της Παναγίας, βασιλεύει ήλιος της Ελαφονήσου.

Στο δυτικότερο σημείο του νησιού, απέναντι από το Ακρωτήριο Ταίναρο, βρίσκεται ο Αγλύφτης. Η μικρή βοτσαλωτή παραλία προστατεύεται από την ομώνυμη νησίδα που βρίσκεται λίγα μέτρα από τη στεριά. Αυτή η περιοχή του νησιού φιλοξενεί το ξωκλήσι του Άγιου Πατάπιου.

Βορειοδυτικά του οικισμού βρίσκεται η παραλία Κοντογόνι. Παραλία με ολόχρυση αμμουδιά λίγα μέτρα από το λιμάνι του οικισμού.

Στην απέναντι ακτή της νήσου, λίγα μέτρα πιο πέρα από το Υπόστεγο, ξεκινά η πανέμορφη παραλία της Πούντας που φτάνει μέχρι τη μικρή παραλία του Παυλοπετριού. Είνα μια αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Σίμου και της Παναγίας. Μια παραλία με χρυσόλευκη άμμο και αμμοθίνες που φτάνουν τα 3 μ. ύψος.

Στην ίδια περιοχή, ανατολικότερα της Πούντας και ακριβώς απέναντι από την νησίδα «Παύλο Πέτρι» βρίσκεται η μικρή παραλία του Παυλοπετριού. Ο βυθός από την παραλία μέχρι και τη νησίδα φιλοξενεί τη βυθισμένη πολιτεία, ένα εξαιρετικής σημασίας υποθαλάσσιο μνημείο.

Στην ίδια περιοχή, μετά την παραλία του Παυλοπετριού, βρίσκεται το Χαμόκυλο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σημείο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, αφού από τη μία πλευρά βρέχεται από τη λίμνη Στρογγύλη και από την άλλη από τη θάλασσα.

Έχετε κάποια απορία ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόλημα; Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εύκολα με έναν από τους παρακάτω τρόπους.
  • τηλέφωνο:

    27340 61297
  • email:

    info@selinopetra.gr
  • skype:

    selinopetrahotel